O experienta interesanta mail.com

Multi dintre amatorii devotati ai peisajului virtual de la noi poate nu au auzit niciodata de mail.com. Cu o evolutie istorica interesanta – dupa parerea unora tumultoasa iar a altora fireasca – portalul care gazduieste si casuta postala de care vorbim, 1&1 Company, este foarte apreciat mai ales in tarile, sau mai bine spus de catre internautii din tarile, vorbitoare de limba germana. Mai mult decat atat, interfata in universala limba engleza a facut ca webmail-ul sa fie apreciat la nivel global. Usor de accesat si de utilizat, mail.com se vrea a fi un concurent de marca pentru mai celebrele Google, Yahoo sau AOL oferind cateva optiuni mai deosebite printre care si vizualizarea mail-urilor primite pe alte conturi, posibilitatea de a alege dintre doua sute (200) de domenii sau depozitarea unor foldere continand informatii pretioase in cloud intr-un depozit cu capacitatea de 2 GB.mail
Primii pasi
Alternativa pe care o ofera 1&1 Company la conturile de webmail “clasice” este foarte usor de inregistrat, configurat sau personalizat. Dupa parcurgerea cerintelor standard (date personale, alegerea unui domeniu dintre cele 200 disponibile si a unei parole, tastarea codului care identifica un utilizator uman etc.  se deschid portile inbox-ului.
Interfata
La o prima vizita te intampina o pagina bine structurata, aerisita, intr-o frumoasa nuanta de albastru, culoare care insa poate fi schimbata cu una dintre cele douasprezece de culori disponibile. Daca doriti sa asociati o imagine contului de email pe mail.com puteti alege dintre o multime de avatare unul mai simpartic ca altul. Crearea unui aspect care sa corespunda preferintelor si nevoilor de zi cu zi continua cu alegerea limbii in care doriti sa va fie prezentata pagina de mail. Pe langa foarte popularele engleza, franceza si spaniola mai puteti alege dintr-o serie destul de completa de limbi de o mai larga sau mai restransa circulatie. Aceste setari de personalizare a contului, Personalization, se gasesc grupate in coloana din partea stanga a paginii alaturi de Organizational Tools, Acces Options plus inca alte cateva setari asemanatoare.

mail.com
Experienta de lucru
Inca de la primul mail de intampinare, trimis in mod automat ce e drept, se poate observa modalitatea moderna in care este administrat inbox-ul. Mesajele pot fi previzualizate fara ca intreaga pagina sa fie ascunsa. In cazul unui mesaj care contine una sau mai multe fotografii, acestea pot fi vizualizate intr-un slideshow interesant. Contactele de pe retelele sociale pot fi asociate contului pe mail.com unde vor putea fi administrate asa cum isi doreste fiecare utilizator printr-un simplu click pe butonul Import Contacts. Organizater-ul sau calendarul va faciliteaza retinerea orelor si zilelor in care aveti programate diverse evenimente. Pentru o mobilitate sporita, sincronizarea cu calendarul de pe mobil este exact actiunea care va lipsea.
Toate aceste detalii sunt vizibile chiar pe prima pagina. Prezenta dar invizibila este protectia oferita fiecarui mesaj in parte impotriva unor atacuri cibernetice intentionate sau la care webmail-ul este victima colaterala. O protectie eficienta se inregistreaza si in privinta spam-urilor nedorite.
Chiar daca mail.com nu are o atat de mare raspandire printre detinatorii de email-uri, tehnicienii implicati in acest proiect au dorit sa tina pasul cu cele mai noi tendinte in mesageria web. Totusi, cateva mici scapari trebuie amintite. Dintre acestea lipsa, unei posibilitati reale de transfer in situatia unui client IM, POP sau IMAP este, de departe, cea mai suparatoare.
Daca va doriti o casuta postala care sa se diferentieze de tot ce ati avut pana acum, este momentul sa va faceti unul sau mai multe conturi pe mail.com. Daca doriti ca domeniul vostru de activitate, chiar meseria, tara de unde proveniti sau continentul preferat sa fie prezent dupa “dot”, contul de webmail oferit de 1&1 Company este solutia ideala pentru aspectul particular sau cel de business care va caracterizeaza.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *