Apple MacBook 2015

A trecut destul de mult timp de la lansarea oficiala a noului MacBook. Apele involburate ale parerilor pro sau contra s-au mai linistit, unul dintre cele mai subtiri laptopuri de pe piata cu o diagonala a ecranului Retina de 12 inch, configuratie interna bine optimizata si un singur port de tipul USB-C si-a gasit propriul loc pe nisa ultrabook-urilor cu pretentii.

maccbook 2015
Design
Rezultat al implementarii unora dintre cele mai performante tehnologii disponibile astazi pe piata, MacBook-ul 2015 al Apple se prezinta cu o grosime de 1,31 cm in cel mai gros punct si 0,35 cm in cel mai subtire a corpului din aluminiu si cu o greutate de numai 0,92 kg. Design-ul, chiar daca nu este intru totul diferit de ceea ce ne-am obisnuit ca venind de la compania din Cupertino, se remarca prin cateva puncte forte. Lipsa ventilatorului, a porturilor si noua arhitectura a tastaturii au contribuit decisiv la obtinerea unui asemenea profil slim. Aceleasi colturi usor rotunjite definesc conturul elegant al ultraportabilului. Finisajul perfect al carcasei fabricata din aluminiu aduce o nota de distinctie intregului device. Simbolul arhicunoscut al companiei, marul muscat, spune totul prin prezenta sa singulara pe capacul superior, in centru. Cromatica in care vine dispozitivul, gri stelar, argintiu si auriu, sporeste aspectul rasat prin care se distinge produsul Apple.
Display, tastatura si trackpad
Poate cel mai bun ecran existent pe piata, datorita tehnologiei Retina, LED IPS-ul cu retroiluminare care are o rezolutie de 2304×1440 pixeli se simte bine incadrat de rama de dimensiuni normale. Densitatea de 226 ppi transforma experienta de vizionare in ceva de-a dreptul extraordinar. Fie ca este vorba de un clip video sau un document Word, privirea este mangaiata de culori foarte bine redate, contraste reglate admirabil si unghiuri foarte largi de vizualizare.
Tastatura prezenta pe MacBook face obiectul unei atentii deosebite. Tehnologia revolutionara care a dus la reducerea grosimii dispozitivului dar si la o noua si placuta experienta de lucru are fiecare tasta retroiluminata. Dupa cum am spus, cursa scurta si forma usor concava a tastelor asigura premisele formarii unor noi deprinderi in folosirea tastaturii.
Trackpad-ul dispune de tehnologia Force Touch care cere luarea in considerare a unor noi deprinderi in folosirea lui. Senzorii prezenti au puterea sa interpreteze natura si intensitatea apasarii, reactionand in forme specifice.
Hardware
Aproape fiecare device nou prezentat de Apple a beneficiat la lansare de cele mai noi tehnologii disponibile in acel moment pe piata. Nici MacBook-ul lansat in 2015 nu face exceptie. Cele mai noi procesoare Intel, despre cele din clasa M este vorba, pentru multi au fost o dezamagire. Nu si pentru Apple. Transformand, modificand si reinventand, compania nord americana a reusit sa scoata din procesorul Intel M cele mai bune performante posibile. Acompaniat de o solutie grafica integrata Intel HD Graphics 5300 cea mai noua propunere a Apple surprinde prin acuratetea detaliilor tehnice pe care le ridica la cele mai ridicate cote. Cele doua variante, una de 1,1 GHz si alta de 1,2 GHz ating valori in modul Turbo Boost de pana la 2,4 GHz in prezenta unei memorii cache de 4 MB. Toata arhitectura se bazeaza pe o memorie integrala de 8 GB de tip LPDDR3 la o frecventa de 1,6 GHz. MacBook 2015 vine si cu doua versiuni ale capacitatii de stocare: un SSD de 256 GB si un SSD de 512 GB.
In ceea ce priveste conectivitatea, jack-ul de 3,5 mm si portul USB-C sunt singurele prezente pe laturile ultraportabilului. La interior nu lipsesc tehnologii precum Wireless 802.11 ac sau Bluetooth 4.0. Oarecum atipica prezenta doar a unui singur port. Insa posibilitatea folosirii adaptoarelor schimba radical datele.
Aceleasi difuzoare stereo de foarte buna calitate desavarsesc experienta audio. Nu trebuie uitata camera cu tehnologia FaceTime care poate filma la 480p. Bateria Li-Polymer asigura o frumoasa autonomie de pana la noua ore intr-un regim de lucru mediu ca intensitate.
Concluzie
MacBook 2015 de la Apple este unul dintre cele mai echilibrate produse de gen care se gasesc pe piata. Inginerilor companiei le-a reusit din plin pariul, ultrabook-ul detasandu-se la distanta mare de urmaritori intr-un lider nu tocmai surprinzator. Pentru un utilizator normal, chiar si din mediul de business, device-ul nu este doar o lovitura de imagine ci se dovedeste a fi si foarte util.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *