Acer Predator G9-791-72Y2

Laptopul Predator G9-791-72Y2 de la Acer, la o prima privire indreptata asupra felului in care arata si asupra specificatiilor tehnice, promite sa fie unul dintre cele mai bune device-uri de acest tip de pe piata. Este prezentat drept un laptop pentru gaming-ul profesionist, insa performante ridicate se pot obtine si in rularea unor aplicatii “grele” precum randarile video 3D sau alte soft-uri care necesita o putere de procesare foarte mare. Pe nisa portabilelor concurenta este acerba, “cel mai bun …” fiind extrem de greu de stabilit deoarece fiecare producator tinteste acest titlu chiar daca este in mare masura efemer.
Design
Acer Predator G9-791-72Y2 impresioneaza la capitolul design prin profilul de forta pe care il dau liniile de contur inspirate de navele de lupta intergalactice. Colturile usor tesite si grosimea in crescendo (in cel mai inalt punct laptopul masoara aproape 4 cm) sugereaza o aerodinamicitate interesanta. Daca pe capac troneaza martial logo-ul, spatele device-ului starneste incantare. Fantele sistemului de racire sunt putin supradimensionate iar conturul rosu incita la vizualizarea cu ochii exaltati ai imaginatiei realitatea virtuala a unui hangar interstelar. Carcasa este construita din fibra de carbon si policarbonat de o calitate superioara si un finisaj deosebit. O astfel de constructie inspira incredere si promite o fiabilitate avansata. Fundul de culoare neagra supraliciteaza impresia usor intimidante pe care o lasa laptopul Predator G9-791-72Y2.
Display si tastatura
Ecranul LCD LED are diagonala de 17,3 inch si o rezolutie maxima UHD (3840×2160 pixeli). Panoul IPS care beneficiaza si de tehnologia Acer ComfyView reda culori profunde, iar detaliile imaginilor au o acuratete uimitoare. Unghiurile de vizualizare sunt largi, particularitate care permite asezarea utilizatorului in aproape orice pozitie. Tastatura este retroiluminata in doua culori, blocul QWERTY in rosu iar cel numeric in albastru. Tastele WASD si tastele sageti sunt usor de identificat datorita design-ului special. In extremitatea stanga se afla sase taste pentru reglajele de finete. Textura tastelor este placuta la atingere si cursa lor este optimizata. Laptopul Acer Predator G9-791-72Y2 este creat pentru performanta.

Predator-G9-791-72Y2-Acer-2
Hardware
Daca detaliile de pana acum nu au reusit sa impresioneze, configuratia hardware o va face cu siguranta. Procesorul este din seria Skylake de la Intel, ultima generatie lansata cu cateva luni in urma. Acesta este un i7 6700HQ quad-core construit pe tehnologia de 14 nm. El este tractat la o frecventa standard de 2,6 GHz pentru ca in Turbo Boost sa urce pana la 3,5 GHz. Vine impreuna cu la fel de performantul procesor grafic integrat HD Graphics 530. Daca situatia o cere, si cu siguranta o va face, intra in sarcina si GPU-ul dedicat GeForce GTX 980M de la NVIDIA. Hardware-ul, pe langa procesarea informatiilor, are inclusa si o serie de tehnologii care ii cresc semnificativ performantele. Acer Predator G9-791-72Y2 are cea mai mare memoria RAM instalata pe device-uri portabile, 64 GB pe patru sloturi. Pentru stocarea informatiilor sunt disponibile doua SSD-uri de 512 GB capacitate fiecare si un HDD cu 5400 rpm de 2 GB capacitate.
Multimedia, conectare, comunicatii, baterie
Pe partea de multimedia, laptopul dispune de unitate optica Blu-Ray, camera web HD si cititor de carduri. Experienta audio este una de mare clasa, cele patru difuzoare stereo si cele doua subwoofer-e redand un sunet de exceptie.
Lateralele sunt destinate porturilor. Un DisplayPort, un HDMI, o iesire audio si patru USB 3.0 printre care si un USB Type C acopera cele mai importante directii. Comunicatiile se fac si ele la nivel mare de Gigabit atat pe LAN cat si pe WLAN. Laptopul Acer Predator G9-791-72Y2 dispune de o baterie Li Ion cu 8 celule. Este stiut faptul ca un laptop asa de mare nu ofera o autonomie semnificativa. Totusi, acesta are o autonomie de cateva ore daca device-ul este folosit pentru sarcini relativ usoare. Pentru cele care consuma multe resurse se recomanda o sursa de curent suplimentara.

Pretul acestui laptop reflecta intrutotul performantele pe care le promite si, spun testerii, de care se achita intr-un mod mai mult decat onorabil. Oricine il va cumpara va fi incantat de felul in care arata si placut surpins de felul in care se misca. Intr-un cuvant, laptopul Acer Predator G9-791-72Y2 este un produs de clasa care merita cumparat.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *