AMD A10-7870K

Odata contaminat cu microbul gamingului, este aproape imposibil ca un utilizator obisnuit de PC sa mai revina la obiceiurile premergatoare acestui minunat moment. Emotiile si intensitatea traite in timpul unui joc sunt de nedescris, dorinta de a dispune de o tehnica performanta fiind un efect secundar natural in astfel de situatii. Producatorul de hardware AMD cunoaste acest fapt si propune o versiune superioara de CPU din clasa Kaveri, A10-7870K. Noul varf de gama vine cu cateva up date-uri substantiale, cu aceleasi compatibilitati si, poate unul dintre cele mai importante aspecte, cu un pret cel putin rezonabil xcomparativ cu puterea pe care o poate transmite.
Caracteristici
A10-7870K este un CPU care se integreaza perfect pe un socket de tip FM2+. El se bazeaza pe o arhitectura de tip Steamroller, constructia fiind realizata pe tehnologia de 28 nm. Daca precedentele versiuni ale clasei Kaveri aveau frecvente relativ mici, varful de gama beneficiaza de 3,9 GHz ce in TurboCore poate urca pana la o valoare de 4,1 GHz. Cele 4 nuclee, grupate in doua module, dispun de o memorie cache L2 de 4 Mb impartita in mod egal fiecarui modul in timp ce controller-ul de memorie suporta un DDR3 la 2133 Mhz in regim dual channel. Si aici este pastrat multiplicatorul deblocat care inlesneste, atunci cand situatia o impune, realizarea unui overclocking.
Procesorul vine cu o solutie grafica integrata construita pe o arhitectura Graphics Core Next 1.1 care lucreaza la o frecventa de 866 Mhz, aceasta valoare reprezentand maximul pe care Gpu-ul il poate atinge. Acesta are 8 unitati ROP si inca alte 32 de unitati de texturare. Dipune de 8 unitati computationale in afara de cele 4 prezente pe CPU. Cei 512 Steam Processor isi fac si ei treaba contribuind din plin la atingerea performantelor punctate de producator.

procesor amd imag1
Pachetul A10-7870K contine, pe langa placuta de siliciu inzestrata cu puteri atat de mari, si un sistem de racire performant, Cooler Master HKM 00003-A1-GP, care asigura o temperatura scazuta in orice fel de regim de lucru fapt care conduce la o rulare mai silentioasa. Obisnuitii sistemelor AMD stiu ca acest tip de sistem de racire este intalnit pe device-urile din gama FX.+
Performante
Acest nou APU de la AMD se situeaza in pozitia de varf de gama, iar aceasta stare de fapt este sustinuta de o serie de performante care certifica statutul declarat. Adresat cu precadere arhitecturilor preferate de catre gamerii impatimiti, A10-7870K a inregistrat valori deosebite la toate testele la care a fost supus, 3D Mark ramanand un test referinta. La un format al imaginii de 1080 pixeli, cele 8 nuclee ale GPU isi arata adevaratul potential, surclasand clar solutiile oferite de concurenta dar si de APU-uri ale aceluiasi producator. Altfel spus, jocuri precum Tomb Raider, The Witcher 3 sau Grand Theft Auto V de exemplu face vizibila o grafica superba, neramanand nici un detaliu al planselor neevidentiat. Jocurile au fluiditate, in timpul testelor sintetice absenta bag-urilor bucurand pe toata lumea.
Din multe puncte de vedere se poate spune ca, odata cu lansarea platformei A10-7870K, AMD se afla pe picior de egalitate cu eternul rival, Intel. Caracteristicile ce definesc acest mic dat in acelasi timp urias device si performantele pe care le inregistreaza trimit semnale clare pentru oricine ca AMD este pe cale sa revina in joc printr-o concurenta reala iesind astfel din amorteala ajunsa proverbiala.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *