Dual Core vs Core 2 Duo

Care este diferenta dintre dual core si core 2 duo? La prima vedere, pare a descrie acelasi lucru, insa lucrurile nu stau asa. Cititi in continuare diferenta intre procesoarele dual core si core 2 duo.Dual Core reprezinta termenul general de referinta pentru procesoarele cu doua nuclee. Aceasta tehnologie este folosita atat la procesoarele Intel (Intel Dual Core) cat si la procesoarele AMD (Athlon x2 Dual Core).

Core Duo reprezinta numele dat de Intel procesoarelor sale cu doua nuclee iar Core 2 Duo descrie a doua generatie de procesoare cu doua nuclee de la Intel.

Asadar, Dual Core este un procesor cu 2 nuclee (cum ar fi de exemplu Intel Pentium Dual Core E2140);
Core 2 Quad = patru nuclee pe alelasi microprocesor.

Atentie! Dual Core nu inseamna ca exista doua procesoare fizice pe placa de baza (daca ar exista doua procesoare fizice separate, vorbim despre dual processor, unde exista 2 magistrale separate in transmiterea datelor de la procesor).
In tehnologia core (dual core, quad core…) sunt inglobate mai multe nuclee pe un singur procesor insa exista o singura magistrala de date. Transferul datelor de la procesor e la fel ca la un single core, doar ca  procesarea informatiilor si instructiunilor este mai rapida in interiorul procesorului.

61 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *