Cel mai bun mouse de gaming

Poate cel mai folosit periferic din gama device-urilor folosite pentru a interactiona cu un computer, mouse-ul (soricelul) trece de cele mai multe ori aproape neobservat in momentul achizitionarii unui sistem desktop de catre un utilizator obisnuit. Cele mai mari pretentii se rezuma la ceva face sa se miste cursorul, eventual un pad pentru ca alunecarea sa fie cat mai lina si, neaparat, sa nu faca nota discordanda, din punctul de vedere al asortarii cromatice, cu restul ansamblului. Insa cu totul diferit sta treaba cand vorbim despre un gamer infocat pentru care mouse-ul inseamna o viata in plus sau un inamic doborat de la mare distanta. Ce inseamna si care sunt caracteristicile cele mai importante ale unui mouse pentru gaming?

Alegerea unui mouse

Chiar daca nu este o stiinta in sine, alegerea corecta a unui mouse poate fi o proba eliminatorie in devenirea unui utilizator obisnuit al computerului intr-un jucator impatimit de jocuri video. Ca variante, avem de ales intre un mouse optic sau laser, un mouse wireless sau conectat prin USB, un mouse cu DPI (dots per inch – puncte per inch) mic, mediu sau mare. Aceste detalii nu le poate aborda decat o persoana care isi cunoaste particularitatile, obisnuintele sau disponibilitatile.

Ce este un mouse pentru gaming?

Comparativ cu un mouse obisnuit, unul pentru jocuri are un profil mult mai incarcat. Cu o linie oarecum agresiva a design-ului, acest tip de mouse are o multime de leduri, unele necesare (active, de stare) altele doar pentru completarea imaginii de „dur”,precum si multe butoane necesare realizari diferitelor actiuni in cadrul jocului la cele mai mari valori inregistrabile ale vitezei de reactie a unui jucator prins intr-o cursa nebuna pentru victorie.

Tipuri de mouse-uri pentru gaming

Aproape fiecare tip de joc reclama prezenta unui anumit tip de mouse care sa raspunda instantaneu comenzilor ce ii sunt adresate prin intermediul degetelor si palmei dar si alte aspecte legate de ergonomie, de exemplu.

Mouse MMO (masiv multiplayer online) are incastrate pe partile laterale (im mod uzual pe laterala stanga) doisprezece (12) taste numerice care pot face diverenta dintre un jucator profesionist si unul amator sau dintre viata si moarte. A fost special creat pentru jocurile Massively Multiplayer Online Role-Playing game (MMORPG). Ca o completare in nume personal, si-a jucat si inca isi mai joaca rolul foarte bine.

Mouse

Mouse FPS (first person shooter) este mouse-ul preferat al shooter-ilor. Putin mai mare ca un mouse obisnuit, acest FPS asigura confortul si precizia in utilizare. Pe suprafata utila dunt dispuse pana la opt (8) butoane reglabile dintre care unul are setarea speciala de “sniper” (lunetist). Printre dotarile multiple cu care este inzestrat un mouse de acest tip, cele mai performante permit reglarea a trei niveluri de profunzime a miscarilor efectuate.

Mouse-FPS

Mouse RTS (real time strategy – strategie in timp real) este conceput special pentru viteza, pentru schimbarea rapida a planurilor de joc. Usor adaptabil, ergonomic, simplu de utilizat si de manevrat, acest mouse se distinge prin adaptabilitate.

mouse3

Mouse All Scop Gaming este un tip mouse adaptabil pentru mai toate tipurile de jocuri. Se poate spune, fara teama de a gresi, ca este un mouse generalist. Are o forma care se poate potrivi pentru aproape orice marime a mainilor care il folosesc. Cele unsprezece (11) butoane (vorbim despre mouse-urile cu adevarat performante) sunt multifunctionale, deci pot prelua comenzile diferitelor tipuri de jocuri dar, la fel de bine pot prelua anumite functii generaliste executate de la tastatura folosite de computer independent de jocuri.

Mouse

A juca un joc video singur sau in compania prietenilor este un mod placut si relaxant de petrecere a timpului liber. Iar daca este facuta intr-o modalitate demna de un profesionist, atunci satisfactia este mult mai mare.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *