Asus ROG GL552JX-DM019D – o provocare

Seria RoG (Republic of Games) a producatorului asiatic este, dupa cum ii spune si numele, destinata gamerilor profesionisti sau doar pasionati ce vor sa isi continue aventurile virtuale chiar daca nu au la dispozitie un PC ci doar un dispozitiv portabil. Dotarile tehnice de care dispune laptopul Asus ROG GL552JX-DM019D sunt printre cele mai bune, iar design-ul il transforma intr-o bijuterie mult dorita. Rularea jocurilor la setari maximale inseamna doar o parte din capabilitatile device-ului. Acesta suporta fara un efort vizibil sesiuni prelungite de multitasking si ruleaza cu aceeasi lejeritate aplicatii complexe care au nevoie de o rezerva serioasa de resurse precum cele de editari audio/foto/video, de proiectari sau de arhitectura.

Design

Acest tip de laptopuri sunt facute sa atraga atentia chiar din prima clipa. Felul in care arata este cu adevarat deosebit. Carcasa din policarbonat are insertii dintr-un material compozit, magneziu cel mai probabil, care ii sporesc valoarea estetica. Asus ROG GL552JX-DM019D este desenat de linii sigure ce contureaza volume echilibrate, profilul usor agresiv fiind nuantat de culoarea neagra pe care accentele de rosu vin foarte bine. Finisajul este unul deosebit prin precizia cu care este realizat. Capacul are un model foarte fin texturat care este traversat pe mijloc de o fasie lata metalica anodizata. Pe fata interioara, un model interesant isi etaleaza forta de impact. Sigla si logo-ul brandului sunt vizibile dar nu deranjante.

asus pentru gameri

Ecran si tastatura

Un laptop de jocuri daca nu are un ecran foarte bun atunci este orice altceva dar nu un laptop de gaming. Nu este cazul acestui portabil Asus ROG GL552JX-DM019D. Rezolutia de 1920×1080 pixeli, un format FullHD, pe o diagonala de 15,6 inch sunt caracteristici care apropie display-ul de perfectiune. Tehnologia IPS si stratul protector anti-reflex completeaza un panel care reda culori pline de viata, contraste profunde care fac vizibile detalii de o mare finete. Tastatura completa se ridica si ea la nivelul celorlalte componente. Realizata dintr-o singura bucata pentru o rezistenta sporita, aceasta este luminata cu ajutorul unor leduri rosii a caror intensitate se poate regla. Tastele WASD sunt delicat dar vizibil evidentiate. Tipul chiclet si textura placuta la atingere sunt promisiunea unei experiente placute si a unui anumit grad de confort. Laptopul Asus ROG GL552JX-DM019D are si un touchpad bine conturat cu suport pentru gesturi multiple. Acesta raspunde bine la diferite alte functii precum derulare sau zoom cu suport tactil.

Hardware

Pentru jocuri si nu numai, o configuratie hardware de top este definitorie. Pentru acest terminal Asus nu a facut rabat de la calitate, aparitia sa cu numai doua sezoane in urma fiind foarte apreciata. Integratele care o compun au inglobate o serie de tehnologii care cresc semnificativ eficienta energetica a intregului device. Temperatura interiorului ramane la valori decente chiar si in prezenta unui regim de lucru foarte solicitant. Procesorul care echipeaza modelul Asus ROG GL552JX-DM019D este un Intel i7-4720HQ din clasa Haswell. Prezenta tehnologiei Hiperthreading, atunci cand este nevoie, face ca cele patru nuclee fizice lucreaza ca opt nuclee phihice. Acesta lucreaza la o frecventa standard de 2,6 GHz pentru ca in modul Turbo Boost atinge valoarea de 3,6 GHz. Pentru procesarea grafica a fost adus de la nVidia GPU-ul GeForce GTX 950M. La fel ca si procesorul acesta are integrate mai multe tipuri de tehnologii care o situeaza intr-o onoranta clasa medium – high a producatorului nord american. Memoria RAM este de 8 GB, o valoare cel putin suficienta care permite ca aceasta arhitectura sa isi dezvolte intreaga puterea de care este capabila. Pentru stocarea datelor a fost preferata o solutie clasica data de un HDD cu 7200 rpm si 1 TB spatiu de depozitare.

 Asus ROG GL552JX-DM019D este alternativa viabila a unui PC. Ce o caracterizeaza? Design reusit si putere mare de procesare. Intr-adevar, nu dezvolta puterea unui computer special optimizat pentru jocuri dar nici nu se situeaza la o distanta mult prea mare fata de un astfel de device. Ce ofera in plus? Libertatea de miscare pe care o da autonomia de cateva ore fata de o sursa fixa de energie electrica.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *