Cele mai vanate jocuri pentru iPhone

* prin preturile atractive, dar si prin adaptarea unor personaje cunoscute la platformele iOS, divizia de jocuri a celor de la Apple tinde sa devina un concurent serios pentru gigantii asiatici Sony si Nintendo
Este o certitudine ca ascensiunea Apple pe piata dispozitivelor smartphone va influenta in mod hotarator piata jocurilor electronice. Iar in ciuda atitudinii lor de respingere a orice vine de pe platformele Apple, gigantii mondiali in materie, Sony si Nintendo, sunt vizati de ascensiunea fulminanta a iPhone si iPod touch, ca dispozitive portabile de jocuri. In spatele succesului inregistrat de Apple stau jocurile mari, care constituie forta motrice a diviziei, insa un factor de luat in calcul sunt si preturile mici practicate de compania americana. Astfel, cele mai multe dintre titlurile din gama “premium” costa extrem de putin, uneori chiar sub un euro, ceea ce le face mult mai atractive decat jocuri simlare, ce ajung si la peste 30 de euro pe o platforma a rivalilor japonezi. Lucrurile sunt insa cu dus-intors, daca ne gandim a pretul piperat al dispozitivelor iPhone. Apare astfel intrebarea: sa cheltuim toti banii pentru un aparat scump, pentru a achizitiona jocuri la pret de chilipir sau, dimpotriva, sa optam pentru o consola japoneza, dar pentru care sa platim mai mult pentru ultimele aparitii sub brandul Sony sau Nintendo?
Gama este destul de variata, asa ca am facut noi o selectie a celor mai vanate jocuri pentru iPhone existente la ora actuala pe piata, pentru a va usura alegerea.

Cavalerii stiloului si hartiei
Optiunea pentru a recrea fantezia din Dungeons & Dragons aduce cu sine o experienta noua, prin roluri dichisit alese, mai degraba decat realizarea grafica. In KoP& P (Knights of Pen & Paper) descoperi o echipa de natarai invartind zarurile lor cu 12 fete, ducand eroii in intamplari care merg dincolo de imaginatia umana. Iar printre eroi nu regasim neaparat cavaleri medievali, in adevaratul sens al cuvantului, ci si baieti care livreaza pizza, batausi din curtea scolii sau fete obraznice. Este un concept genial, frumos realizat, usor retro la prima vedere, dar fermecator prin personajele moderne intruchipate.

Timberman

Vazut nu neaparat ca un alergator neobosit, cat mai degraba un iscusit taietor de lemne, Timberman este inarmat cu un fierastrau de temut, care se chinuieste sa doboare un copac urias. Eroul nostru trebuie manevrat cu dibacie la stanga sau dreapta, ferindu-se de crengile mortale, pe care trebuie sa le taie la mare viteza, pentru ca nu cumva “uscaturile” sa-l doboare. Iar cei care ajung la nivelele superioare vor gasi un hol lung, in care Timberman se multiplica, iar in final ajunge sa se transforme intr-un super-erou urias si verde.

timberman

Micul marcator

Cu toti am avut parte de experiente oferite de jucatorii de fotbal american, care fac forturi disperate pentru a marca in terenul advers. Tiny Striker pentru iPhone readuce insa in memorie jocurile de tip Arcade, in care miscarile iscusite si combinatiile de taste fac din eroul nostru un marcator desavarsit, capabil sa se strecoare cu ablitate printre zidurile nesfarsite de aparatori ai echipei rivale.

Mr. Crab

Un alt joc pentru platformele care ruleaza sub iOS si care se bazeaza pe capacitatea dumneavoastra de a utiliza o singura cifra in mod indemanatic. Mr. Crab isi gaseste salvarea trecand de la un nivel la altul, trecand prin tot felul de capcane si tuburi de canalizare. Totul tine de sincronizare si cordonare, prin care eroul se foloseste de orice obiect sau detaliu din decor, pentru a acumula puncte si a invinge personajele negative cu infatisari terifiante. Totul se desfasoara intr-un decor fantastic, iar dinamica jocului te prinde, astfel incat, odata implicat, nu te opresti pana nu duci la bun sfarsit misiunea lui Mr.Crab.

Transformarea lui Sonic

Primu joc de carting de tip Sonic pentru iOS se comporta destul de bine pe aceasta platforma, fara a dezamagi in vreun fel fata de jocurile pe care le-am intalnit la viata noastra in salile profesioniste de jocuri electronice. Ai la dispozitie o multime de piese si unelte dinamice, pline de culoare, care iti dau puterea de a accelera si de a-ti intrece adversarii in cursele nebunesti. Periodic, prin acapararea de noi unelte de pe traseu, kartul se poate transforma in barca sau in avion, adaugand cursei un plus de adrenalina. Un motiv in plus de siguranta pentru momentele in care sariti de pe pista si sunteti pe punctul de a va scufunda in mare…

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *