Allview V1 Viper – dubla comunicare

Pentru cei mai multi utilizatori de telefonie mobila alegerea unui smartphone se opreste, de cele mai multe ori, la ofertele aparent avantajoase ale operatorilor telecom sau sunt alese acele device-uri la moda sau cu mai mult “vino-ncoa!”. De multe ori, insa, telefonul ales nu este pe masura nevoilor si, la o privire mai atenta, nici nu mai este atat de atragator. Astfel, se creaza o presiune artificiala atat intre furnizor si utilizator cat si intre utilizator si propria sa achizitie. Desigur ca varfurile de gama au suficiente motive sa fie placute de toata lumea insa, daca privim un smartphone drept o investitie practica si de durata, atunci este bine sa fim atenti si sa ne extindem aria de selectie.


In spiritul celor afirmate mai sus, mid-range-ul Allview V1 Viper este, poate, cel mai bun exemplu care poate fi dat si, de ce nu, urmat. Aflat in oferta companiei brasovene Allview, V1 Viper este un terminal robust ca si constructie, suplu si elegant atunci cand pozeaza pentru portofoliu si, un amanunt deloc de neglijat, faptul ca este un dualSIM poate fi un bonus binevenit.

Design si dotari

Inca de la un prim contact V1 Viper impresioneaza intr-un mod placut. Prezentarea se face intr-o modalitate care denota atentia la detaliu. Pe langa accesoriile obisnuite – incarcator, cablu de date si casti audio – telefonul vine si cu trei fete posterioare in culori diferite. Aceasta optiune sugereaza subtil posibilitatile multiple de personalizare. Odata cu prima atingere proaspatul detinator al unui terminal Allview poate lesne observa ca firma producatoare nu a facut nici un fel de compromis in ceea ce priveste calitatea produsului. Materialele folosite sunt placute la atingere si creeaza impresia de lucru bine facut. Bine proportionat, gadgetul sta bine in mana, se simte confortabil si poate intra cu usurinta in buzunarul interior al sacoului sau in cel din spate al jeansilor.

Cum era si firesc, display-ul de 4,7” este cel care atrage toate privirile. Protectia data de sistemul Corning Gorilla Glass “ascunde” tehnologia IPS OGS care impreuna cu rezolutia HD 1280×720 fac ca, indiferent de gradul de luminozitate existent, experienta prilejuita de utilizarea Viper-ului sa fie una placuta. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara o arhitectura interna bine gandita. Piesa principala, procesorul Cortex A7 Quad este secondata de chip-ul grafic PowerVR SGX544 si de memoria RAM de 1 GB. Opimizate intr-un mod foarte reusit transforma OS Android Jelly Bean 4.2.1 intr-o expresie a cursivitatii ce poate fi comparata cu un curs de apa lin. Acumulatorul Li Ion de 1800 mAh permite o autonomie apreciabila.

Allview V1 Viper

Comunicatii

Posibilitatile de comunicare sunt foarte bine reprezentate in cazul dualSIM-ului V1 Viper de la Allview. Dotarile asemanatoare cu ale oricarui smartphone de top, constand in 3G, EDGE class 10, GPRS class 12, Bluethoot 4.0, WLAN 802.11 b/g/n, il fac nu numai compatibil cu multe alte gadget-uri ci si extrem de competitiv. Posibilitatea de a avea acces la doua retele in timp real printr-un port microSIM si unul miniSIM , atat in regim de 2G cat si 3G, in cele mai bune conditii il transforma instantaneu in preferatul oamenilor de afaceri. O functie utila in acest sens, si nu numai, este recunoasterea apartenentei unui contact la una din cele doua retele de telefonie disponibile. Astfel, utilizatorul are certitudinea ca fiecare apel sau convorbire se va desfasura in reteaua potrivita.

Un exemplu de smartphone achizitionat in functie de necesitati si dupa o temeinica orientare in foarte diversificata si atragatoare piata de profil poate fi acest Allview V1 Viper. Raspunsul pozitiv pe care il da privind nevoia de comunicare, accentul modern pe care il ofera acestei necesitati si, nu in ultimul rand, aspectul placut si reconfortant pe care il confera unui utilizator cu pretentii decente il transforma intr-un best buy romanesc.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *