Vertu Aster

Smartphone-urile Vertu sunt sinonime cu luxul, cu snobismul dar si cu bunul gust, eleganta si, surprinzator sau nu, cu anumite aspecte ale partilor practice ale vietii. Companie britanica, cum altfel, Vertu a fost creata de Nokia special pentru a acoperi si aceasta nisa a oamenilor cu gusturi rafinate. Descriere si incadrare intr-o anume categorie valabila pentru toate produsele Vertu, cea mai noua aparitie lansata pe piata spre sfarsitul anului 2014, Aster, este exemplificarea a tot ce am spus pana acum. Imbracat in piele, cu display de 4,7 inch diagonala din safir, o camera principala de 13 MP realizata de Hasselblad si cu Android 4.4 ca sistem de operare cu o UI personalizata, Aster zambeste superior de pe rafturile magazinelor de lux, constient fiind de valoarea sa.

vertu aster imag1
Design
Reprezentantii companiei afirma ca fiecare dispozitiv este lucrat manual, un singur artizan ocupandu-se de intreg procesul necesar echiparii unui smartphone Vertu Aster, de la primul pana la ultimul surubel. Butoanele, sloturile si porturile prezente pe orice alt telefon de top sunt pozitionate pe partile laterale, partea de sus si de jos incheind intr-un mod elegant imbracamintea din piele. In dorinta de a acoperi cat mai multe gusturi, Aster vine cu imbracaminte de mai mai multe feluri. Printre ele se regasesc pielea de vitel, de sarpe sau de strut, din gama cromatica fiind alese culori precum negru, albastru, orange, cyclam sau maron. Aceste materiale sunt aceleasi care se gasesc si in colectiile de accesorii exclusiviste intalnite in colectiile de top ale marilor designeri. Daca se intampla ca printre cei carora este adresat smartul de la Vertu se gasesc si persoane cu principii “Greenpeace” este disponibil si o versiune cu carcasa din titan. Pe partea din spate este fixat un suport metalic elegant si ingenios in acelasi timp in care este montata camera si blitul. Aster de la Vertu se simte bine in mana, cele aproape 200 de grame nefacandu-se remarcate. Chiar daca nu este cel mai subtire telehon, el are o grosime decenta de 11,2 mm.
Display, sunet si camere
Safirul nu mai are nevoie de nici o protectie suplimentara pentru a fi decretat cel mai bun ecran. In plus, el este un diamant, fapt care creste semnificativ pretul final al gadget-ului. Cu o diagonala de 4,7 inch si o rezolutie de 1920×1080 pixeli, acesta are culori vii si contraste profunde.Acest lucru datorita celor 473 ppi. Sunetul are trecute in cartea tehnica specificatii precum difuzoare stereo de inalta fidelitate sustinute de tehnologia Dolby Digital Plus. Doar atat pentru ca nu este nevoie de mai mult! Camerele, cea frontala de 2.1 MP compatibila cu Skype si cea principala de 13 MP cu autofocus si dublu LED flash, sunt produse de Hasselblad, un producator de echipament fotografic la fel de exclusivist ca Vertu. Chiar daca acest detaliu nu este trecut in cartea de vizita a suedezilor brand-ul nu mai are nici el nevoie de vreo prezentare.
Hardware
La o simpla citirea a listei de specificatii, Vertu pare a nu fi dat o importanta prea mare componentelor hardware aflate sub carcasa foarte aspectuoasa. Asta pana la rularea catorva aplicatii. Procesorul Qualcomm Snapdragon quad-core 801 tractat la 2,3 Ghz cu o memorie de 2 GB este cel in jurul caruia a fost optimizata intreaga arhitectura interna pentru obtinerea unor performante decente. Spatiul de stocare este de 64 GB, in lipsa unui suport adecvat pentru carduri externe neexistand posibilitatea de marire a acestuia.
Conectivitatea cu device-urile compatibile se poate lesne realiza datorita tehnologiilor incluse. Capabil LTE (4G), Bluetooth 4.0, Wi-DFi 802.11 a/b/g/n/ac, suport NFC sunt cele mai importante dintre cele fara fir. Jack-ul de 3,5 mm si portul microUSB intregesc tabloul destul de ofertant de altfel.Bateria Li-Ion de 2275 mAh ofera o autonomie decenta.

Ca o concluzie ce poate fi creionata in urma celor spuse mai sus, Vertu Aster nu este doar o aparitie remarcabila pe nisa si asa rarefiata a smartphone-urilor de lux ci este si un dispozitiv dotat cu reale calitati tehnice.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *