Colia Sound Beat V2 Jazz Edition

Una dintre cele mai frumoase si mai sonore imagini ale tehnologiei de inalta fidelitate autohtone este difuzorul de mici dimensiuni sau mini boxa Colia Sound Beat V2 Jazz Edition. Cu o personalitate dominanta, chiar daca dimensiunile nu o recomanda, cu un target pretentios, atragerea publicului ascultator de jazz, si cu tehnologia Bluetooth incorporata device-ul se face remarcat prin calitatile pe care le are si performantele pe care le poate atinge.

Design

De la difuzoarele pick-up-urilor si pana la enormele boxe de concert sau sistemele audio 5+1 sunetul a parcurs o cale foarte lunga, muzica simfonica, dance pop sau jazz facand cunostinta cu toate modalitatile si formele de impachetare si de redare. Cum astazi trendul minimalist este din nou in voga, cel putin pe aceasta nisa, sunetul melodiilor, al posturilor de radio sau al filmelor preferate poate fi redat cu acuratete de dispozitive cu forme futuriste.
Trebuie spus de la bun inceput ca mini boxa Colia Sound Beat V2 Jazz Edition vine in doua variante de culoare, argintiu (SilverBeat) si negru (BlackBeat). Cu o inaltime de numai 50 mm si un diametru de doar 59 mm, micutul difuzor extern are o carcasa din otel inoxidabil. O alegere foarte inspirata a producatorului este si policarbonatul cu textura puternic aderenta care imbraca partea de jos a dispozitivului. Gripul astfel obtinut impiedica aparitia posibilelor accidente pe care mini boxa le poate suferi in urma vibratiilor. Tot aici sunt dispuse de-a lungul circumferintei butoanele fizice de stare, de volum, toate cu functii multiple, si cititorul de micro carduriSD. Alaturi de acestea sunt dispuse si mufele Jack de 3,5 in si in/out. Grila metalica de protectie din partea superioara completeaza un design foarte atragator.

dispozitv colia sound

Dotari si performante

Atunci cand se face referire la dotarile si performantele mini boxei Colia Sound Beat V2 Jazz Edition, impresioneaza calitatea si numarul acestor caracteristici raportate la spatiul avut la dispozitie. Pentru ca a doua versiune a produsului este un MP3 player, un radio FM, un difuzor extern si are chiar si un microfon incorporat. Chiar daca brandul este unul romanesc in totalitate, productia se executa in China, acest fapt avand posibile influente asupra aplicatiilor multiple. Ramanem indiferenti la aceste mici atacuri si ne concentram pe lucrurile care conteaza.
Si cum sunetul este cel mai important aspect in cazul unei boxe, si aici, pe Colia Sound Beat V2 Jazz Edition, calitatea sunetului reprodus se afla in centrul atentiei. Incinta metalica este cea care aduce un mare plus in ceea ce priveste acustica mini boxei. Este de remarcat faptul ca un difuzor de numai 40 mm sa scoata un sunet atat de puternic si de clar (5 W), fara acele distorsiuni suparatoare si chiar deranjante intalnite la produse asemanatoare. Amplitudinea si bass-ul completeaza in mod fericit un sunet de calitate, iubitorii jazz-ului si nu numai putand sa se declare multumiti. Tehnologia si, in acelasi timp, sistemul eXtreme-Bass System este cel care se afla in spatele acestor performante. Pentru ca interactiunea om – dispozitiv sa fie completa, producatorul a inclus si o interfata vocala in limba romana care confirma actiunile pe masura ce acestea sunt efectuate.

Conectivitate si autonomie

Modalitatile prin care se realizeaza conectarea boxei Colia Sound Beat V2 Jazz Edition sunt multiple si foarte bine calibrate. Bluetooth-ul are o acoperite de pana la 10 metri, insa cele mai bune rezultate se obtin la maxim jumatatea acestei distante. Pentru a asculta selectia preferata de melodii, utilizatorul are la dispozitie doua posibilitati. Fie foloseste un card microSD, fie, cu ajutorul unui cablu audio, conecteaza smartphone-ul. Pentru melodiile stocate pe un alt tip de terminal, se va folosi cablul miniUSB – USB2.0. Cu un cablu audio pe post de antena, Colia poate fi transformata intr-o statie FM.
Difuzor – cablu cu mufa Jack 3,5 – conectare la smartphone = convorbiri telefonice in regim handsfree. O formula de succes. Autonomia oferita de bateria litiu-ion de 450 mAh este de 8 ore, iar in standby boxa atinge valoarea de 18 ore.

Compacta, cu un design minimalist, cu o surprinzatoare si totodata foarte interesanta versatilitate, Colia Sound Beat V2 Jazz Edition este un nou produs romanesc de succes care promite o experienta audio nemaiintalnita.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *