Allview P6 Pro

Urmand modelul companiilor internationale de succes, compania autohtona Allview lanseaza regulat cate un nou terminal. Spre finele anului trecut, utilizatorii s-au putut bucura de smartphone-ul Allview P6 Pro, un dispozitiv care arata bine, este dualSIM, suporta 4G (standardele TDD si FDD) pe ambele cartele si are o autonomie decenta datorita unei baterii de mare capacitate.
Design
Allview P6 Pro este un device care atrage atentia printr-un design minimalist care a redus totul la strictul necesar, necesar incadrat intr-o grosime de numai 8,1 mm. Culoarea neagra ce imbraca intregul dispozitiv aduce cu sine un plus de stil si eleganta, partile laterale fiind acoperite de o banda argintie. Carcasa este in totalitate dintr-un policarbonat de calitate, finisajul capacului imitand foarte bine sticla. Partea fata este dedicata in mare masura display-ului, deasupra lui gasindu-se senzorii, IR-ul si camera frontala, pentru ca sub el sa fie pozitionate butoanelor psihice. Ca un artificiu de estetica industriala dar practic in acelasi timp, butonul central este marcat printr-un cerc argintiu care da foarte bine. Partea din spate a terminalului portabil Allview P6 Pro este mult mai “incarcata”, pe ea gasindu-se camera principala si flash-ul, insemnele companiei proprietare si grila difuzorului. Simplitatea de bun gust totusi continua pe partile laterale cu butoanele fizice de volum in cea stanga si cel de putere in partea dreapta, sus portul microUSB si jack-ul pentru casti, iar jos un microfon pentru atenuarea zgomotului de fond.

Allview P6 Pro 1
Display
Ecranul are diagonala de 5 inch si este un IPS cu rezolutie HD (1280×720 pixeli). Culorile sunt bune, imaginile sunt naturale iar miscarea, in general, este fluida. Tehnologia IPS se face simtita si in unghiurile largi de vizualizare dar si in mentinerea culorilor atunci cand ecranul este privit din laterala. Chiar daca panelul lui Allview P6 Pro nu se ridica la nivelul unui smartphone “de firma” acesta isi pastreaza cu demnitate individualitatea. Printre functiile care au menirea de a-l face mai atractiv, trebuie mentionata cea care prin doua atingeri succesive il deblocheaza sau cea care prin trasarea unei linii deschide aplicatia dorita. Nu in ultimul rand se poate vorbi si de SmartAwake, functia tactila care printr-o apasare codata activeaza ecranul cand acesta este inchis.
Hardware
Da, intr-adevar, platforma hardware a smartphone-ului celor de la Brasov nu este de ultima generatie, insa este bine optimizata. In scorurile obtinute la testele sintetice (pe benchmark test a scos peste 24.500 puncte) se remarca un mic plus comparativ cu alte platforme similare. Dar, mai exact, despre ce este vorba? Procesorul lui Allview P6 Pro este un quad-core Media Tek de 1 GHz in timp ce grafica este procesata de chipsetul Mali-T720. Memoria RAM este de 1 GB, iar capacitatea interna de stocare are 8 GB. Aceasta poate urca pana la un maxim de 128 GB cu ajutorul cardurilor externe. Este adevarat ca nu este nici pe departe cea mai performanta arhitectura insa OS Android LolliPop 5.1 ruleaza fara lag-uri sau bug-uri.
Camere
Dupa cum am mai spus, dispozitivul dispune de o camera frontala de 5 MP si de una principala de 8 MP. Pentru selfie-uri sau convorbiri video camera frontala isi face bine treaba. Focalizeaza bine, imaginile sunt clare. Nici cea principala nu se dezminte si face niste fotografii decente la cei 8 MP. Aplicatia disponibila este intuitiva, usor de folosit si permite o serie de setari care cresc calitatea instantaneelor surprinse.
Sunet si baterie
Daca Allview P6 Pro exceleaza la ceva, atunci cu siguranta ca o face la sunet. Chiar daca are un singur difuzor acesta este secondat de cateva tehnologii care ii cresc performantele. Incinta acustica cu radiator pasiv creste calitatea sunetului. Aici intervine si difuzorul dual voice coil la care cele doua bobine lucreaza in tandem. “Cireasa de pe tort” este insa amplificatorul digital NXP.
Bateria are 3140 mAh si o durata de viata intre doua incarcari de aproximativ doua zile in conditiile unei folosiri peste medie a dispozitivului.
Allview P6 Pro iese in evidenta prin factorul noutate dar si prin tehnologia 4G (TDD si FDD) suportata de ambele microSIM-uri odata. In rest, un telefon util, cu specificatii decente si design interesant.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *