UE ar putea interzice comercializarea anumitor televizoare cu plasma

EICTA a infirmat zvonurile prin care Uniunea Europeana ar putea interzice vanzarea televizoarelor cu plasma din cauza consumului mare de energie. EICTA, infiintata in 1999, reprezinta companii mici sau mari din  domeniul IT&C si al produselor electronice. Organizatia include 61 de companii multinationale si 39 de asociatii nationale din 28 de tari europene.Tehnologiile de productie pe baza de plasma nu pot fi interzise atata timp cat sunt utilizate la fabricarea de electronice care respecta cerintele Uniunii Europene referitoare la consumul de energie.

Tarile membre UE lucreaza la elaborarea unor noi legi ce asigura micsorarea consumului de energie electrica al televizoarelor, indiferent de tehnologia de fabricatie folosita (plasma, LCD, TC cu tub catodic).

Toti producatorii vor trebui sa respecte aceste standarde. Noile reglementari vor fi publicate in a doua jumatare a anului 2009. Producatorii vor avea la dispozitie o perioada in care sa faca tranzitia catre noile tehnologii de fabricatie. Din a doua jumatate a anului 2010, toate televizoarele ce vor fi produse sau vandute in Uniunea Europeana vor trebui sa respecte noile cerinte referitoare la consumul de energie.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *