Samsung Galaxy Tab S2

Elanul pe care l-a luat industria IT, cu toate aspectele sale, sugereaza un salt care o va situa in postura de lider pentru mult timp de-acum inainte, daca nu cumva s-a intamplat deja acest lucru. Cum este si normal, cele mai avansate dispozitive sunt cele mai vizibile, gadget-urile intalnite aproape in mana oricui. Producatorii, ca de altfel si utilizatorii, urmaresc performanta sub toate aspectele ei. Samsung a reusit sa includa in ecuatie desing-ul deosebit si adresabilitate universala, indiferent de varsta. Da, vorbim despre tableta propusa de producatorul sud coreean GalaxyTab S2 cu diagonala ecranului de 9,7 inch.

Design

Rafinamentul aspectului este cel care impresioneaza inca de la primul contact, asta si datorita profilului slim cu o grosime de doar 5,6 mm. Celelalte caracteristici fizice, 23,7×16,9 cm si 389/392 grame, vin ca o completare a statutului de cea mai usoara tableta. Materialele din care este construita sunt de buna calitate, finisajele fiind si ele foarte bine realizate.Colturile si muchiile rotunjite dau tabletei un aspect prietenos si sporeste semnificativ gradul de confort al utilizatorului. Pentru un plus de design, muchiile sunt acoperite de o rama metalica. Capacul din spate este in intregime din policarbonat al carui finisaj soft-touch asigura un grip foarte bun. In partea de sus este incastrata camera principala, iar in partea dreapta se gasesc doua locasuri care ajuta la fixarea unui dispozitiv suplimentar, de exemplu o tastatura. Logo-ul producatorului este inserat in treimea superioara. Partea fata este ocupata aproape in intregime de ecran. A ramas totusi loc in partea de sus pentru camera frontala si senzori pentru ca in partea de jos sa se afle butoanele capacitive iar intre ele butonul fizic ce include si un senzor de amprente. Eleganta designului vine si din numarul si dispunerea iesirilor. Daca in partea superioara si cea din stanga nu se afla nici un port sau slot, cea de jos gazduieste miniprortul USB, jack-ul de casti si doua difuzoare. In partea dreapta sunt incastrate butonul on/off si cel de volum precum si slotul microSD.

galaxytab s2 001

Display si hardware

Dupa cum am mai amintit, ecranul Super AMOLED are 9,7 inch diagonala si o rezolutie de 1536×2048 pixeli cu o densitate de 264 ppi. Cu astfel de caracteristici imaginile sunt clare, au culori vii si contrastul puternic. Unghiurile de vizualizare sunt generoase.

Partea hardware este definita de chipset-ul Exynos 5433 pe care este fixat un octa-core cu 4×1,9 GHz si 4×1,3 GHz alaturi de care vine acceleratorul grafic Mali T760 MP6. RAM-ul este de 3 GB in timp ce memporia flash interna are o capacitate de 32 GBV. Aceasta poate fi marita pana la 128 GB cu ajutorul unui card microSD. Aceasta este o configuratie de top care impreuna cu toate celelalte specificatii contureaza imaginea unui device de top, un flagship recunoscut si respectat de toti.

Vorbim in continuare de posibilitatile de conectare disponibile pe tableta Samsung Galaxy Tab S2. Modulul wireless suporta tehnologia gigabit, iar cel bluetooth 4.1 asigura un transfer usor de fisiere. Tehnologia 4G este si ea prezenta.

Camera, software, baterie

Cele doua camere de 2.1/8 MP  au asociate aplicatii ce asigura fotografierea si fluxul video in conditii deosebite. Referindu-ne la software, Android 5.0.2 (Lollipop) este versiunea cu care dispozitivul vine din fabrica dar cu promisiunea unui upgrade la 6.0 (Marshmallow). Interfata TouchWiz pune intr-o lumina personalizata soft-ul original aducand cu sine o serie de aplicatii specifice producatorului. Bateria Li Ion de 5870 mAh are o durata de viata multumitoare, autonomia de aproximativ doua zile in conditii de stres mediu fiind specifica performantei. Sonorizarea este buna si ea insa nu impresioneaza cu toate ca difuzoarele stereo sunt sustinute de tehnologii superioare.

 Tableta Samsung Galaxy Tab S2 este un device bine lucrat in care designerii si inginerii angajati in proiect si-au depasit cu mult valoarea. Eleganta, subtire si bine echipata din punct de vedere hardware, aceasta este expresia celui mai bun podus din nisa. Destinata aproape oricarui tip de utilizator, de la gamer la calator in lumea internetului, tableta obtine totusi rezultate remarcabile in activitatile multimedia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *