Camerele foto compacte

Chiar daca din punctul de vedere al celor ce pot sau stiu sa faca se afla in concurenta directa cu celelalte aparate sau camere foto dar si cu noile si performantele smartphone-uri, camerele foto compacte inca mai starnesc interesul impatimitilor de fotografie precum si celor ce se afla la inceputul descifrarii tainelor acestei arte atat de expresiva. Aflate intr-o continua schimbare, acestor tipuri de gadgeturi li se adauga functii noi, design-uri din ce in ce mai interesante si au parte de o promovare din ce in ce mai bine directionata pe publicul tinta. Intr-un cuvant se poate spune ca sunt in pas cu timpurile.

Camera foto compacta este una dintre cele mai populare tipuri de camere. Se estimeaza ca dintre toate fotografiile relizate, pana la cincizeci la suta provin dintr-un astfel de aparat foto. In esenta, camera compacta reprezinta, de obicei, o varianta entry-level a marilor branduri. Ca puncte definitorii, aceste tipuri de device-uri au o dimensiune redusa, putand intra cu usurinta in buzunarul unui rucsac, hanorac sau in buzunarul interior al unui sacou, au un meniu destul de simplu si, poate cel mai important aspect, au capacitatea de a face fotografii de o calitate decenta fara ca proprietarul sa investeasca o avere. In plus, aproape toate sunt digitale, fapt care le face foarte convenabile, deoarece dupa ce ati facut o fotografie sau un numar de fotografii puteti descarca pur si simplu imaginile in computer pentru a le vizualiza in bune conditii. Cu alte cuvinte, sunt perfecte pentru marea majoritate a entuziastilor care doresc sa surprinda un instantaneu deosebit din vacanta sau doar un fapt banal petrecut intr-o zi oarecare.

APARAT FOTO COMPACT

Inainte de a cumpara un astfel de aparat este bine sa studiem piata, sa comparam produsele si preturile lor. Putem de asemenea sa apelam la cunostintele unui prieten cu mai multa experienta in acest domeniu insa, este foarte posibil ca din dorinta de a ne ajuta sa cumparam ceva de calitate acesta sa ne prezinte cateva gadget-uri care depasesc, mai mult sau mai putin, posibilitatile noastre financiare sau cele tehnice. Iata in continuare cateva capcane care ne pot distrage de la alegerea aparatului foto care corespunde nevoilor noastre.

Design-ul, ca in mai toate aspectele comerciale si nu numai, joaca un rol important in alegerea finala. Daca, ca barbat, optiunile se rezuma la doua culori – negru sau argintiu -, in cazul doamnelor sau domnisoarelor lucrurile se complica pentru ca nu intotdeauna vor imbraca aceeasi tinuta care sa se asorteze cu aspectul cromatic al carcasei aparatului foto compact.

Un alt mod de a ne distrage atentia de la ceea ce vrem cu adevatat este publicitatea la raft sau in mediile de informare. “Megareducerile”, “aparatul de fotografiat preferat de cei mai multi oameni”, prezentarea unor anumite date tehnice ascunzandu-le pe cele cu adevarat importante sunt doar cateva tertipuri care ne fac sa descoperim prea tarziu faptul ca am facut o achizitie de care nu aveam nevoie.

Marea majoritate a noilor veniti in bransa cred ca ceea ce este mult sau mare este cel mai bun. Camerele foto compacte au si ele cateva astfel de caracteristici. De exemplu, numarul de megapixeli. Falsa impresie ca numarul mare de megapixeli asigura obtinerea unor fotografii bune poate fi demontata cu ajutorul unui set minim de cunostinte in domeniu. Pentru un instantaneu de calitate este cu adevarat nevoie de un set de lentile bune, de un zoom bine ajustat sau de un ISO care sa un interfere cu alte caracteristici tehnice. Lista “pacalelilor” ar putea continua cu tehnologiile mai mult sau mai putin de umplutura de genul “small detection” sau “beauty mode”. Nu spunem ca nu sunt necesare. Spunem ca sunt prezentate intr-un mod exagerat!

Lumea colorata si atat de usor inselatoare a comertului, pe langa frumusetea si utilitatea pe care o are ne poate usor deturna de la o alegere in conformitate cu nevoile noastre, de aceea, in alegerea celei mai bune camere foto compacte este recomandar sa tinem cont de aspectele obiective si nu de cele emotionale.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *