Sony Alfa A6000

Schimbarile in marile corporatii sunt de regula greoaie. Logistica desfasurata pentru un nou brand este tot atat de costisitoare pe cat a fost cea penru brand-ul pe care il inlocuieste, mai ales daca acesta din urma a fost foarte bun din toate punctele de vedere. Un bun exemplu exemplu in acest sens este NEX de la Sony, gigantul nipon care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Dupa ce si-a facut loc in elita IT-ului mondial pe nisa camerelor foto performante, NEX a facut loc noului Alpha. Bazat pe o platforma deja consacrata, ultima aparitie, Alpha6000 se prezinta drept mirroless-ul cu cel mai rapid autofocus din lume, focalizare hibrida la 0,06 secunde. Si chiar daca nu este cel mai rapid, cele 179 de puncte si garantia Sony promit un device de calitate.

Design si constructie

 Solid, usor, negru. Trei caracteristici definitorii pentru profilul select al lui Alpha (A,α)6000. Body-ul destul de mic este conturat de o serie de linii drepte. Colturile, dupa unele gusturi putin cam pregnante in compozitie, sunt totusi niste finaluri care marcheza o serie de accente care definesc intreaga gama Alpha. Gripul, chiar daca este usor proeminent, vine bine in mana si permite accesul facil la toate butoanele prezente.

Priza buna se datoreaza si modelului de imitatie de piele care il imbraca. Daca fata aparatului este dedicata aproape in totalitate obiectivului, aparatul vine in kit cu un obiectiv Sony E month 16-55 mm, pe partea spate regasim un vizor electronic OLED, impreuna cu monitorul LCD de 3 inch. Materialele din care este construit α6000, materiale compozite moderne si de buna calitate, care in combinatie cu o structura metalica au un finisaj elaborat, atentia la detalii fiind o caracteristica a supusilor Imperiului Soarelui Rasare.

Sony

Culoarea negra, o nota comuna pentru toate device-urile serieiy A de la Son, confera o anume prestanta si ascunde foarte bine “nebuniile” de care este in stare micutul mirroless sub o imagine serioasa. Intr-un cuvant, Alpha6000 isi respecta statutul de varf de gama.

 Dotari si performante

In jurul senzorului CMOS APS-C de 24 megapixeli si a Bionz X, unitatea de procesare de ultima generatie care reduce zgomotul vizual si imaginile neclare, este construita intreaga arhitectura a mirroless-ului A6000. ISO-ul cu valori cuprinse intre 100 si 26500 si posibilitatea de a surprinde 11 cadre pe secunda in modul rafala vin ca un suport darsi ca o completare la sistemul autofocus capabil sa asigure numai putin de 179 de puncte de concentrare pe un subiect static sau aflat in miscare. Focalizarea este hibrida, ea combinand punctele focalizarii automate cu detectia contrastului si a fazei. Blitz-ul incorporat, de tip pop up, este activat de la un buton.

O parte dintre utilizatori nu sunt tocmai incantati de acest blitz datorita atat puterii si vitezei sale, 6 conform ISO 100 timp de reciclare 4 s compensare ±3 EV, cat si modalitatii de functionare mecanica. Pentru completarea dotarilor, α6000 are si o patina compatibila cu mai multe dispozitive marca Sony. Pentru a minimiza cat mai mult posibil ratarea unor cadre datorita unor problime cauzate de vizibilitate aparatul este dotat cu un display nontactil a carui posibilitate de rabatare este limitata doar la doua axe, verticala si orizontala. In alta ordine de idei, meniul afisat este intuitiv, el putand fi accesat cu succes chiar si pentru un incepator.

Pentru un aparat modern, intr-o era a comunicarii facile si rapide, conectivitatea este un capitol fara de care nu ar putea face fata cerintelor utilizatorilor. A face o fotografie este o modalitate eleganta si simbolica de a transmite un mesaj unei alte persoane. De accea, Sony si-a inzestrat mirroless-ul A6000 atat cu tehnologie Wi Fi cat si cu NFC, doua tehnologii care anuleaza dependenta de cabluri.

Sony Alpha6000 este un miroless de foarte buna calitate care poate completa oricand trusa unui fotograf profesionist, inlocuind cu real succes un DSLR greoi. La fel de bine el poate atrage si un amator trecut la un grad superior de cunostinte.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *