Sony CX330 in topul preferintelor pentru incepatori

Aparuta ca o noua voga pe la inceputul anilor optzeci (s-au scurs deja aproximativ 35 de ani!), filmarea video de amatori a fost ridicata la un nivel neatins pana atunci de o serie de amatori entuziasti. Filmarea evenimentelor deosebite s-a transformat dintr-o moda intr-o necesitate mai mult sau mai putin prost inteleasa. Astfel, calvarul camerelor video supradimensionate si al casetelor VHS mai mult ratacite sau uitate a continuat multi ani de atunci inainte. Sony, ca de altfel majoritatea producatorilor de astfel de echipamente, ajutat de progresul tehnologic mondial a venit in ajutorul “videomacilor” cu noi si noi modele din ce in ce mai mici, din ce in ce mai performante.

In spiritul ideii de miniaturizare, gama Handycam i-a facut loc in lumina reflectoarelor ultimei iesita de pe portile fabricii de productie, camera video cu nume de cod CX330, un entry-level ideal pentru inceputurile oricarui cineast amator. Prezentata la inceputul anului la CES, camera a intrat pe rafturile magazinelor din tara cateva luni mai tarziu. Filmarea FullHD in slow motion la 60p, sistemul avansat de stabilizare a imaginii precum si alte detalii pe care le vom prezenta in continuare fac din CX330 o adevarata bijuterie.

Design si display

Compacta si ergonomica, imbracata intr-o distinsa si eleganta culoare neagra cu insertii argintii, CX330 este o aparitie care atrage privirile oricarui amator de gadget-uri de calitate. Butoanele necesare pentru multitudinea de setari cu care este dotata sunt in marea lor majoritate fizice se disting cromatic de corpul camerei si sunt asezate in asa fel incat sa fie actionate cu o singura mana. Insa, orice s-ar spune, tot display-ul de 2,7” ramane vedeta. LCD-ul cu tehnologia Clear Phpto incorporata dispune de 230k de culori si are un unghi de deschidere de 270⁰. Grip-ul este tip grila iar iar luminozitatea se poate regla din meniu.

Dotari si performante

Ca de fiecare data, Sony isi respecta blazonul si, in acelasi timp, isi respecta clientii prin grija la detalii si cea manifestata pentru inzestrarea device-urilor aflate sub brand-ul sau cu cele mai performante tehnologii. Astfel, procesorul de imagine BINOZ X impreuna cu senzorul Exmor R CMOS de 1/5,8” cu iluminare din spare transforma orice prilej de filmare intr-o experienta unica si irepetabila. Este stiut faptul ca filmarea din mana are cateva puncte slabe printre care si instabilitatea cadrului. Cu sistemul de stabilizare Optical SteadyShot inginerii niponi au reusit sa depaseasca acest inconvenient major. Modul Inteligent Activ face ca imaginile surprinse sa fie deosebit de clare. Detaliile de focusare sunt prezente intr-o gama completa. Imaginile surprinse cu CX330, dincolo de aceste detalii tehnice sunt absolut superbe. Fiecare pixel isi face bine treaba, reusind ca in format 16:9 sa activeze 2290 k pixeli, iar in format 4:3 1711 k pixeli. Zoom-ul digital de 350x si cel optic de 30x vorbesc de la sine despre puterea uriasa pe care o poate degaja acest micut si simpatic CX330. In aceste conditii filmarile FullHD (1080 p) nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. O incercare curajoasa din partea japonezilor este posibilitatea de trensfer prin WiFi a datelor fie dinspre camera spre un alt gadget compatibil fie invers. Vin in completare, tehnologia NFC, micro HDMI, sau portul USB 2.0.

Acumulator

Independenta de miscare, tradusa prin autonomia oferita de acumulator este una decenta in comparatie cu celelalte device-uri din clasa sa prin bateria de tip InfoLithium asistata de AccuPower Sistem Meter.

O camera video ale carei performante notabile de altfel nu pot fi sesizate decat prin folosirea directa si personala, se poate dovedi o buna alegere pentru concediu sau pentru a surprinde imagini inedite de la o plimbare in padure. Robusta si solida dar cu un aer eterat, CX330 mai are un atuu: numele este usor de pronuntat si de retinut.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *