Totul despre ramele foto digitale

Cu siguranta ca, de-a lungul anilor ati adunat cateva sute, poate chiar mii, de fotografii pe care le-ati asezat frumos in cateva folder-e in computerul personal, pe stick-uri de memorie sau orice alt dispozitiv de stocare. Le mai vedeti din cand in cand, in rarele momente cand aveti dispozitia necesara, dar si atunci multe dintre momentele dragi, mai vechi sau mai noi, raman intr-un con de umbra. In felul acesta niciodata, sau aproape niciodata, nu o sa aveti suficient timp la dispozitie pentru a revedea primii pasi ai celui mic surprinsi in detaliu de aparatul foto sau imaginile de la balul de absolvire unde ati fost incoronata regina balului.

Aceasta stare de fapt si, pana la urma, de uitare poate fi remediata cu ajutorul inaltei tehnologii disponibila astazi pe scara larga. Ramele foto digitale, un hight de acum cativa ani se pastreza inca proaspete printre cei pasionati de fotografii si, totodata, de amintiri. Un ecran LCD, un mic procesor, un spatiu de stocare si, la unele marci, un difuzor – toate incadrate de o rama frumos finisata sunt componentele care alcatuiesc dispozitivul care printr-o tehnica de vizualizare, slideshow, va va tine amintirile calde. Iata cateva detalii de care puteti sa tineti cont atunci cand va decideti sa achizitionati un astfel de gadget.

Design-ul este un aspect destul de important. La acest device dilemele se rezuma doar la aspectul ramei. Alba sau neagra, cu insertii sau diferite modele florale sau geometrice, diversitatea lor poate acoperi aproape orice in materie de gust estetic.

Dimensiunea ecranului este, categoric, printre acele motive care ne fac sa fim rezervati sau entuziasti in fata unei rame foto digitale. 7, 8 sau 10” sunt dimensiunile standard care pot fi gasite in magazinele de specialitate. In functie de locul in care doriti sa asezati rama – pe coltul biroului, pe o servanta in living sau agatata pe un perete precum un tablou post-modern – puteti face alegerea cea mai buna daca stiti ce vreti sau daca ati fixat dinainte locul.

Rama digitala

Strans legate de display sunt rezolutia si formatul imaginii. Un aparat foto decent poate atinge valoarea de 4000×3000 ppi. O rama foto digitala poate reda imaginile intr-o rezolutie care se incadreaza intre 800×480 ppi si 1024×800 ppi. E mult, e putin, voi decideti in functie de preferintele personale dar si de dimensiunea ecranului, de felul in care „vine” o fotografie pe el. Un alt criteriu care poate sau nu sa faca o rama foto digitala eligibila sau nu este formatul imaginii. Cele doua variante deja clasice, 4:3 si 16 :9, simplifica intrucatva procesul de alegere al celui mai bun gadget pentru voi.

O alta intrebare pe care este bine sa o adresati vanzatorului este legata de memoria interna. Are sau nu are memorie interna? Iar el va va raspunde ca unele rame digitale au si este cuprinsa intre 256 MB si cativa GB, iar altora le lipseste din dotare o astfel de optiune. Pentru a vedea totusi fotografiile dorite cu ajutorul unui astfel de produs aveti nevoie de un mediu de stocare extern, gen stick USB sau card de memorie.

Daca doriti sa vedeti si clipurile video realizate cu ocazia diverselor evenimente din viata voastra, unele rame foto digitale au si aceasta optiune. Daca va intereseaza un astfel de produs cereti in magazin cat mai multe detalii despre cerintele ce trebuiesc satisfacute pentru ca un clip video sa ruleze pe o rama digitala. Si daca rama reda fisiere video, inseamna ca puteti urmari albumele foto avand ca fundal sonor melodiile preferate.

Din toate indrumarile de mai sus se deduce faptul ca este recomandat sa cumparati o rama foto digitala numai daca aceasta este prezenta fizic in fata voastra. Puteti sa o achizitionati si online dar doar dupa un set de probe efectuate intr-un magazin real. Este bine sa luati aceasta masura de prevedere pentru ca vorbim aici de momentele dragi voua pe care trebuie sa le revedeti in cele mai bune conditii.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *