Telefonul care ti-ar putea salva viata

* te-ai gandit vreodata ca exista un serviciu care sa iti gaseasca telefonul pierdut su furat? * mai mult, aceasta ar putea sa-ti salveze viata, in cazul unei rapiri
Ti-ai pierdut veodata telefonul? Este o senzatie oribila, cand simti pana in adancul inimii ca acesta s-a dus si nu mai ai nicio sansa de a-l recupera. Nici nu mai conteaza ca acesta este acasa, undeva sub canapea sau intr-un restaurant, pe o masa. Senzatia este aproape aceeasi. E si normal sa fie asa, daca te gandesti ca aproape intreaga lume era pe acel smartphone, cu pozele copiilor tai, toate contactele tale si informatiile personale. Si joculetele preferate, de asemenea. Inainte de a te apuca insa crizele de nervi si nelinistea, iti dai seama insa ca ai activata aplicatia “Gaseste-mi iPhone-ul” (Find My iPhone), care-ti spune ca mai ai totusi o sansa de a-l gasi. Cu conditia ca telefonul tau sa fie incarcat, poti porni sa il cauti de pe un alt dispozitiv conectat la internet. Prin urmare, principala intrebare este cat mai tine bateria telefonului tau, in cazul in care acesta a fost pierdut sau furat. Mai poate fi gasit acesta prin serviciul mentionat in cazul in care bateria moare?

Orice e mai bun decat nimic
Nu-ti ramane decat sa incerci. Tasteaza iOS 8 si noua aplicatie “Send Last Location” adaugata la acest sistem de operare. Atunci cand stii ca nivelul bateriei de la telefonul tau este unul critic, “Send Last Location” va transmite detalii despre ultima locatie cunoscuta (localizata prin GPS) a telefonului tau catre Apple, presupunand ca in zona exista semnal de celular sau conexiune Wi-Fi. Acest nou servciu nu va va ajuta doar sa gasiti telefonul. Aceasta v-ar putea salva inclusiv viata, daca se intampla sa fiti rapit sau, dimpotriva, sa aveti nevoie de ajutor atunci cand va rataciti, ati suferit un accident sau sunteti blocat undeva. Cu acest serviciu instalat, telefonul tau va fi in stare sa fie recunoscut de serverele iCloud de la Apple si sa va indice posibila locatie.
La fel de posibil este ca rapitorii sau hotii sa arunce telefonul in sant dupa ce au scos datele de pe el sau bateria sa moara inainte sa ajungeti la destinatie. Autoritatile vor avea cel putin un indiciu, prin care sa afle directia spre care va indreptati, pe ce drum sau cu ce mijloc de tansport circulati. Sunt mici informatii care sunt absolut cruciale in astfel de cazuri si care le pot fi de mare ajutor persoanelor pe care le iubiti.

find iphone 2

Pasii de urmat
Trebuie stiut ca, pana nu veti activa aplicatia “Send Last Location”, sistemul de localizare nu va va putea ajuta. Prin urmare, e bine sa-l porniti imediat dupa instalare, indiferent ca vorbim dspre iPhone, iPod Touch sau iPad. Pentru activare, deschideti “Settings”, alegeti “iCloud”, apoi selectati “Find My iPhone”. Activati “Send Last Location” mutand butonul pe pozitia “On”. De asemenea, asigurati-va ca optiunea “Find My iPhone” este activata, de asemenea. Atunci cand bateria este la nivelul critic, cu un grad de incarcare de 1-2%, trebuie sa va asteptati ca acesta sa fie localizat de serverele iCloud acolo unde se afla inainte ca bateria sa se descarce.
Sunt cativa pasi simpli de urmat, care va pot salva telefonul si chiar viata.
Din acest motiv, este bine sa impartasiti aceste detalii cu familia ori prietenii, pentru a sti cum sa actioneze in astfel de cazuri atat in ce va priveste pe dumneavoastra, cat si pentru ei insisi. Tot ce va trebui sa faca este sa se logheze pe “Find My iPhone”. Pentru aceasta, va trebui sa lasati cuiva de incredere un biletel cu informatiile de logare pe iCloud sau sa le spuneti unde le poate gasi.
Toate acestea nu va dau siguranta ca telefonul dumneavoastra va putea fi usor de gasit. Este insa mai mult decat sa nu aveti niciun fel de informatie despre el sau, si mai rau, despre dumneavoastra, in cazul in care sunteti implicat intr-un incident nefericit.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *