Windows Vista este afectat de bug-uri ActiveX

Sistem de operare Windows Vista continua sa fie amenintat prin intermediul tehologiei Microsoft ActiveX broswer, potrivit unui raport al companiei Microsoft. In ultimul raport de securitate ce apare de doua ori pe an, Microsoft a declarat ca, calculatoarele ce ruleaza cu Windows XP Service Pack 2 (SP2) au fost de trei ori mai predispuse la a fi infectate cu malware decat computerele care ruleaza cu Windows Vista SP1. Cele cu ultimul update de securitate petru XP, SP3, au fost de doua ori mai predispuse la infectii.

In primele sase luni, Malitious Software Tool (MSRT) a indepartat malware de pe doar trei computere cu Windows Vista SP1 la o mie de rulari. MSRT a indepartat cod malitios de pe 10 sisteme Windows XP SP2 si de pe 8 calculatoare cu  Windows XP SP3 la o mie de executii. Microsoft updateaza si distribuie automat tool-ul software utilizatorilor Windows in fiecare luna.

Vulnerabilitatile din ActiveX au reprezentat 80% din atacuri impotriva Vista in prima jumatate a 2008. ActiveX este o tehnologie care permite utilizatorilor sa creeze modificari pentru browserul Internet Explorer.

Doua din opt vulnerabilitati prezente controlori ActiveX faceau parte din media player-ul RealPlaye, altul apartinea player-ului QuickTime. Apple a aplicat in 2008 patch-uri pentru 30 de vulnerabilitati QuickTime in cinci update-uri.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *