Internetul va suferi transformari

Internetul va oferi suport pentru IPv6 in urmatorii ani. IPv6 va oferi Internetului un spatiu de adrese mult mai mare si va asigura progresul acestuia. Numarul adreselor IPv6 care pot fi alocate vor fi epuizate la mijlocul anului 2010.

IPv6 va implementa un sistem de securitate folosind DNSSEC (Domain Name System Security Extensions). Acesta va imbunatati securitatea Internetului, iar suportul pentru setul de caractere non latine ii va oferi o pozitie la nivel international. Va aparea suport pentru limbi arabice, chirilice, hebrew, limba chineza, japoneza, coreana care vor face parte din vocabularul acestui sistem.

„Aceasta este o mare oportunitate, deoarece in ultimii 30 de ani, singurul lucru pe care l-ai putut folosi au fost caracterele latine, literele de la A la Z, numerele de la 0 la 9 si liniile de despartire,” a adaugat Cerf Vint, vicepresedinte si chief Internet la Google.
In viitor se va realiza si suportul pentru multihoming, adica conectarea retelei la doi sau mai multi provideri de internet – ISP.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *