Un nou portofel: Google Wallet

Printre cele mai interesante modalitati de plata a anumitor servicii sau a oricaror cumparaturi, Google Wallet se dovedeste a fi una dintre cele mai eficiente. Pe o astfel de nisa concurenta este foarte acerba, plata cu telefonul starnind interesul tuturor marilor dezvoltatori care se intrec in lansarea de aplicatii din ce in ce mai cuprinzatoare. Altfel spus, compania Google nu este singura preocupata de acest domeniu, putand spune ca este chiar printre ultimele care au intrat pe piata .
Putina istorie
A umbla cu bani in buzunar este un obicei care, de cele mai multe ori, expune purtatorul la o serie de riscuri. Pierderea sau, mai rau, furtul sunt doar doua dintre cele mai intalnite astfel de riscuri. Chiar daca practic parintii celor mai multi dintre noi si chiar noi insine asa am fost crescuti si educati, accesibilitatea extinsa si implementarea celor mai noi tehnologii in viata noastra de zi cu zi rastoarna total vechile cutume. O prima etapa a schimbarii de mentalitate in primul rand, a constat in introducerea in uzul curent a cardurilor bancare. NFC-ul (Near Field Comunication) a reprezentat lansarea in “afaceri” a smartphone-urilor si a tabletelor. Astfel, libertatea de miscare, independenta de cash si securitatea tranzactiilor a cunoscut noi intelesuri.

google wallet
Cu ce este diferit Wallet-ul de la Google
Un cont Google este un minim necesar pentru a putea instala aplicatia oferita in mod gratuit. Dupa seria de date personale necesare pentru autentificare se pot trece conturile bancare, de credit sau de debit, pe care doriti sa le folositi pentru achitarea cumparaturilor. Ca o particularitate, fiecare cont poate fi denumit intr-un anumit fel, individualizand si completand experienta. Va suna cunoscut? Asemanarile cu Apple Pay sau Venmo, ca sa amintim doar doua dintre cele mai cunoscute aplicatii dedicate, sunt, intr-adevar, evidente precum si diferentele. Google continua totusi seria de particularizari prin oferirea posibilitatii de a face un transfer in contul unui prieten care trebuie si el sa aiba un cont Google activ si Wallet instalat. Portofelul Wallet poate fi folosit atat in magazinele care dispun de un terminal compatibil cat si la achizitia de bunuri de pe internet. Altfel spus, cu Google Wallet puteti plati cafeaua de dimineata si croissantul cumparate de la cafeneaua preferata, perechea de pantofi sau trusa de farduri de asemenea cumparate din magazinele prin care va plimbati. La fel de bine si usor v-ati putea descurca daca bunurile acestea si inca multe altele le-ati cumpara din magazinele online. Prin intermediul aplicatiei sunteti la curent cu toate ofertele interesante, cu toate promotiile magazinelor preferate. In plus, beneficiati de bonificatiile pe care atat Google prin intermediul Wallet cat si magazinele pe care le agreati le au pentru clientii fideli.
Interfata cu care ne intampina aplicatia nu are nimic special, aceasta fiind in linia de concepte propuse de compania nord americana, amatorii de “senzational” fiind oarecum lipsiti de o astfel de placere. Google si-a concentrat eforturile pe o cat mai mare functionalitate lasand dimensiunea estetica pentru, probabil, versiunile urmatoare. Cu un simplu clic sau cu o simpla atingere a butonului rosu deschideti automat intregul univers imaginat de Google.
In general, suntem destul de reticenti in ceea ce priveste plata online a serviciilor sau a bunurilor. In acest sens, putem spune ca Google Wallet are integrata o serie impresionanta de logaritmi de criptare, incercarile de fraudare prin intermediul aplicatiei fiind reduse aproape de zero. Grija companiei pentru banii dumneavoastra este un serviciu inclus in oferta curenta care are doua semnificatii.
Prin folosirea in cat mai multe situatii a celor mai noi tehnologii disponibile ne apropiem din ce in ce mai mult de fictiunile inchipuite de autori SF. Diferenta intre lumea inchipuita de ei si realitatea noastra consta tocmai in trairea acestor momente foarte interesante.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *