Toshiba KiraBook

Dupa o prima generatie care a dezamagit intrucatva, Toshiba revine pe piata ultrabook-urilor high-end cu o a doua generatie a seriei Kira. De data aceasta, cu promisiunea unor performante superioare datorate procesoarelor Intel din a patra generatie, celebrele de-acum i3, i5 si i7, si cu o autonomie mult imbunatatita dar cu acelasi display tactil de 13,3 inch diagonala cu impresionanta rezolutie QHD si corpul din aliaj de magneziu, Toshiba KiraBook chiar poate fi clasificat ca un ultrabook din clasa business.
Design
Corpul subtire, din aliaj de magneziu se distinge detasat avand ca si caracteristica principala greutatea redusa, fapt care influenteaza in mod pozitiv produsul finit. Toshiba KiraBook nu cantareste decat 1,3 kg. Constructia sasiului, de tip fagure de miere, confera un suport solid, rezistent la torsiuni sau la alte socuri mecanice. Colturile libere sunt putin rotungite, balamalele la fel de solid construite fiind elegant mascate printr-un artificiu de desing care se dovedeste a fi si functional. Finisajul este si el de inalta clasa, simtul tactil al utilizatorului fiind mangaiat de o textura fina. Datorita acestei modalitati de finisaj, inesteticile amprente digitale sunt foarte putin vizibile. Culoarea, un argintiu care impune respect si sobrietate se potriveste foarte bine cu clasa caruia ultrabook-ul Kira ii apartine.

Toshiba Kirabook spate
Display, tastatura si touchpad
Cei 2560×1440 pixeli ai panoului LCD LED cu diagonala de 13,3 inch redau imagini cu adevarat impresionante, iar faptul ca este tactil ii sporeste mai mult impresia de confort si relaxare. La o astfel de rezolutie, QHD, cuvintele de lauda nu pot fi nici spuse cu zgarcenie si nu pot timbraca unele exprimari rautacioase. La o rezolutie QHD culorile sunt pur si simplu impresionante, contrastul este de o mare acuratete iar detaliile sunt atat de vii incat depasesc oarecum realitatea. Tehnologia PixelPure face sa imaginea sa arate mult mai bine. Responsivitatea la gesturile touch este buna, experientele oferite sunt foarte placute si, in acelasi timp, cresc productivitatea.
In ceea ce priveste tastatura, nici aici producatorul nu a facut rabat de la calitate. Tastele backlight sunt usor dreptunghiulare, au o textura cauciucata care, impreuna cu miscarea in adancime de durata medie, creeaza toate conditiile unor sesiuni de computing prelungite.Trackpad-ul are o forma dreptungiulara, raspunmde prompt la comenzi si completeaza frumos intregul ansamblu.
Hardware, conectivitate si baterie
Arhitectura interna se concentreaza in jurul procesorului Intel Core din a patra generatie. Pe oricare l-ati alege dintre cele       trei– i3, i5 sau i7 – performantele sunt demne de remarcat, acestea fiind tractate de la 1,6 GHz pana la 2,4 GHz in modulul turbo atingand valori de pana la 3 GHz. Solutia grafica este integrata iar memoria este de 8 GB. Ca spatiu de stocare a fost preferat un SSD de 256 GB capacitate.
Comunicatiile ultrabook-ului Toshiba Kira cu celelalte device-uri compatibile se pot realiza prin cele 3 porturi USB 3.0, prin portul HDMI. Kira are si un cititor multicard precum si un jack de 3,5. Din dotarea standard a unui ultrabook high-end nu puteau lipsi tehnologiile WiFi si Bluetooth.
Datorita performantei configuratii interne, putem vorbi de o autonomie de pana la 8 ore data de o baterie fixa ascunsa de capacul din spate.
Pentru a completa intr-un mod la fel de elegant, Toshiba a dotat performantul sau ultrabook cu Windows 8.1, ca sistem de operare.
Concluzie
Chiar daca prima generatie din seria Kira a fost mai mult un artificiu de imagine, Toshiba a revenit asupra proiectului cu idei mai indraznete prin care si-a cucerit un loc in elitista clasa high-end a laptopurilor foarte subtiri prin aceasta a doua generatie a Toshiba KiraBook.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *